2016 - 2018
PROIECT DE PARTENERIAT EDUCAȚIONAL EXTRACURRICULAR
„EDUCAȚIE NONFORMALĂ PRIN INTERMEDIUL PLATFORMELOR DE E-LEARNING PENTRU INCLUZIUNE ȘI DIVERSITATE”
octombrie 2018
În luna octombrie 2018 s-a desfășurat proiectul de parteneriat educational extracurricular „Educație nonformală prin intermediul platformelor de e-learning pentru incluziune și diversitate”. Parteneri ai Asociației Andrei au fost Liceul Matei Basarab și Școala Gimnazială Elena Farago, Craiova.
Proiectul a fost integrat în evenimentul internațional Code Week. Săptămâna UE a Programării (Code Week) promovează şi încurajează organizarea de evenimente care susţin importanța apropierii de domeniul programării.
Perioada evenimentului 6 – 21 octombrie 2018
Evenimentul a fost susținut de Comisia Europeană. Activitatea a fost întregistrată la următorul link: https://codeweek.eu/view/179912/the-future-of-programming.
Profesorii coordonatori ai elevilor au fost Grecu Daniela și Lorina Ancuța.
SĂPTĂMÂNA NAȚIONALA A VOLUNTARIATULUI
Craiova, Dolj
mai 2018
Bogdan Ileana
In perioada 14-20 mai 2018 s-a desfășurat la nivel național Săptămâna Naționala a Voluntariatului. Sloganul editiei 2018 a fost „Voluntariatul te tine in priza”
Ca in fiecare an, în ultimul timp ne mobilizam și realizam o serie de activitati specifice promovarii voluntariatului in randul tinerilor: INFO-volunatar, ECO-voluntar, EXPO-Voluntar, GIVE-voluntar. Activitățile au fost cuprinse în parteneriatul educațional extracurricular „VOLUNTARIATUL NE ADUCE ÎMPREUNĂ”.
Partenerii au fost de la urmatoarele institutii: Școala Gimnazială Elena Farago, Liceul Matei Basarab, Școala Gimnazială Al. Macedonski.
Profesori coordonatori:Lorina Ancuta, Nicoleta Sima, Sirbu Mihaela, Grecu Daniela, Mihaela Popa, Porneala Ramona, Negreanu Minodora, Ungureanu Cristina, Bleojiu Gratiana, și alții.
Imagini din cadrul activităților pot fi gasite aici.
PARTENERIAT EDUCATIONAL EXTRACURRICULAR „ EDUCAȚIA NONFORMALĂ ȘI PLATFORMELE DE E-LEARNING”
Craiova, Dolj
noiembrie 2017
Grecu Daniela
Proiectul educațional "Educația nonformală și platformele de elearning" a fost integrat în evenimentul național - Ziua Invatarii Nonformale (ZIN) ce s-a desfășurat în perioada 13 - 19 noiembrie 2017. Proiectul a fost înregistrat și pe pagina Agentiei Nationale (ANPCDEFP), la următorul link:
http://www.erasmusplus.ro/evenimente-det/vrs/IDev/1168
În respectiva perioadă, la inițiativa Asociației Andrei, s-au desfășurat în cadrul parteneriatului următoarele activități ce au avut ca scop promovarea învățării în context nonformal:
1. Info-Nonformal – informarea elevilor privind învățarea nonformală și a metodelor activ participative utilizate în cadrul acesteia
2. Act-Nonformal - activități activ participative și metode de învățare folosite în context nonformal:
Parteneri ai proiectului au fost Liceul Matei Basarab Craiova și Școala Gimnazială Al. Macedonski și prin acest proiect ne-am propus să inițiem elevii în tainele învățării prin metode nonformale. Profesori coordonatori: Grecu Daniela, Popa Mihaela, Negreanu Minodora, Porneală Ramona, Dumitru Daciana și Neamțu Adina.
Imagini din cadrul activităților pot fi gasite aici sau aici sau aici.
ȘCOALA DE VARĂ "SMART SUMMER SCHOOL"
Craiova, Dolj
Grecu Daniela
iulie 2017
Asociația Andrei Craiova în parteneriat cu Școala Gimnazială "Sf. Dumitru" Craiova, Biserica Mântuleasa "Adormirea Maicii Domnului" Craiova și Asociația "18 Orizonturi - Școala Sf. Dumitru" a organizat prima edi'ie a Școalii de vară "Smart Summer School" pentru copii cu vârste între 7 și 10 ani, interesați de dezvoltarea personală.
Prin activitățile propuse am intenționat să încurajăm comunicarea, cooperarea, cunoașterea și creativitatea. Facilitatori au fost cadre didactice cu experiență de peste 10 ani ajutate de 4 voluntari entuziaști. Activitățile s-audesfășurat la Școala Gimnazială "Sf. Dumitru", în perioada 24 - 28 iulie 2017, în intervalul orar 9 -12.
Astfel, printre activitățile școlii de vară, copiii participanți au luat parte la jocuri de prezentare, cunoastere, cooperare, implicare, creativitate: Grupul numerelor, Mingea pe plaja, Pantomima – pasiuni, Copacul vietii, Ce imi place mai mult?, Prietenul meu secret, Ștafeta cu lingurile, Povestile prieteniei, Oamenii, hotii si politia, Geometria pe tăcute, Hopa, Inima zdrobita, Propozitii incomplete, Piatra albastră, Pilda talanţilor, Reteaua, Frunzele copacului, Atentie, Celulele, Jurnalul, Dragonul isi musca coada, Mega x si 0, Vulpea somnoroasa, Coșulețul cu flori, etc.
Imagini din cadrul activităților puteți vedea aici.
Concurs interjudețean interdisciplinar „Educație de calitate într-o Europă unită”
Ediția a III-a (27 - 31 martie 2017)
Grecu Daniela
martie 2017
Liceul „Matei Basarab” Craiova a organizat Concursul Interjudeţean Interdisciplinar „Educație de calitate într-o Europă unită” ediția a III-a în perioada 27 - 31 martie 2017. Concursul a fost inclus în Calendarul Activităților Educative Regionale și Interjudețene 2017, fără finanțare M.E.N., poziția 1640, aprobat cu nr. 26404/ 16.02.2017.
Secțiunile concursului au fost: creație stiințifică și artistică- afișe A4 (format fizic) și creație digitală- prezentări PPT (format electronic).
Parteneri implicaţi în proiect alături de Liceul "Matei Basarab":
rezultate_-_conc_interjud_2017.pdfDownload File
Săptămâna Națională a Voluntariatului - ediția a XVI-a
Craiova, Dolj
mai 2017
Grecu Daniela
În perioada 15 - 21 mai 2017, s-a desfășurat Săptămâna Naționala a Voluntariatului #16 (SNV), eveniment sărbătorit în întreaga țară de organizații și instituții publice. SNV este un eveniment anual inițiat și coordonat de Pro Vobis – Centrul Național de Resurse pentru Voluntariat. SNV a reunit peste 200 de evenimente diverse,în peste 50 de localități mai mari sau mai mici din țară. Printre aceste evenimente s-au numărat și cele initiate de asociația noastră în colaborare cu LICEUL “MATEI BASARAB” CRAIOVA și ȘCOALA GIMNAZIALĂ “AL. MACEDONSKI” CRAIOVA, reunite în cadrul unui parteneriat educațional extracurricular cu titlul „VOLUNTARIATUL NE ADUCE ÎMPREUNĂ”.
In urma colaborării cu Pro Vobis - Centrul National de Resurse pentru Voluntariat în cadrul Săptămânii Naționale a Voluntariatului, editia a 16-a, din perioada 15-21 mai 2017 am primit certificatul de apreciere de alături.
Printre coordonatorii și colaboratorii noștri din instituțiile mai sus numite, amintim: Negreanu Minodora, Dumitru Daciana, Porneala Ramona, Neamțu Adina, Nicoli Carmen, Cremene Cerasela, Sugman Andrada, Viezureanu Mihaela, Gașpar Angela-Claudia, Catrinoiu Veronica, Ionescu Mirela, Toma Mirela, Țîru Camelia, Popa Persida, Basturea Alexandrina, Mihaiescu Cornelia, Sdreala Mirela, Cioc Ramona.
Imagini din cadrul activitatilor puteti vedea aici.
METODE COMPLEMENTARE DE EVALUARE
Craiova, Dolj
februarie - iunie, 2017
Iancu Mihaela
Evaluarea rezultatelor muncii şcolare evidenţiază valoarea, nivelul, performanţele şi eficienţa eforturilor depuse de toţi factorii educaţionali şi randamentul muncii de învăţare. Reprezentând o activitate de mare complexitate, evaluarea subsumează, în fapt, două demersuri, după cum urmează:
Metode complementare de evaluare
Avantaje:
Astfel, pe parcursul semestrului al II-lea al acestui an şcolar se vor propune teme de referat, se vor aborda probleme tip cu modele de rezolvare pentru discipline reale sau chiar iniţia proiecte cu termen mai lung de desfăşurare, etapizat pe activităţi concrete ce să se finalizeze în acest semestru, pentru a se putea face notarea. In acest parteneriat va participa şi un colegiu de prestigiu din judeţul Dolj pentru a se realiza un contact între elevii care provin din zone defavorizate sau din familii care nu fac eforturi suficiente pentru a-i susţine şi elevii care beneficiază din plin de această susţinere.
Pentru a facilita acestă „întâlnire virtuală” se vor crea spaţii comune în cloud, cu accesibilitate largă pentru vizualizare dar limitare de administrare/postare pe tematici de lucru anunţate si care vor fi propuse elevilor acestor unităţi de învăţământ. Cadrele didactice care şi-au propus această activitate complexă consideră că stimularea competiţiei, posibilitatea de împărtăşire de bune practici şi experienţe, chiar simpla interacţiune –chiar dacă se va realiza în mod virtual, vor conduce la atragerea elevilor cu potenţial de abandon spre şcoală şi studiu. Tematicile propuse se vor derula pe grupe de lucru iar profesorii vor susţie acest proces exersând astfel componenta de facilitator al învăţării care prin funcţia ei partenerială poate descătuşa potenţialităţi latente ale elevilor. Exemple concrete de activităţi, print screen-uri ale unor rezultate/finalităţi pentru instrumente de evaluare propuse elevilor vor fi deasemene postate pe site ul asociaţiei cât şi o evaluare mid term la sfarşitul sem II al acestui an şcolar. Dacă acestă iniţiativă, aşa cum sperăm de altfel, se va dovedi benefică poate constitui o sursă de inspiraţie pentru alte cadre didactice care pot folosi în următorul an şcolar aceeaşi abordare sau îi pot adăuga alte componente atractive ce vor conduce la o reală egalitate de şanse în rândul elevilor atunci când „ferestrele clasei de elevi” vor fi larg deschise spre utilizarea web2.0. si implicit a oricărei surse deschise cu potenţial formativ foarte bun.
„EUROPEAN INCUBATOR FOR BUSINESS IDEAS” (EIBI)
Craiova, Dolj
februarie 2017
Iancu Mihaela
Asociația Edunet în calitate de coordonator şi Casa Corpului Didactic Dolj -partener, implementează, în perioada 01 noiembrie 2015 – 31 octombrie 2017 proiectul „EUROPEAN INCUBATOR FOR BUSINESS IDEAS” (EIBI), ID: 2015-1-RO01-KA202-015150, acțiunea cheie 2 ”COOPERARE PENTRU INOVARE ȘI SCHIMB DE BUNE PRACTICI”, tipul acțiunii PARTENERIAT STRATEGIC, din cadrul Programului Erasmus+. Proiectul beneficiază şi de expertiza altor 6 parteneri din Italia (Universitatea LUMSA, Roma), Spania (Fundația Dedalo, Tudela), Anglia (Asociația Merseyside Expanding Horisons, Liverpool), Cipru (Camera de Comerț, Paphos și Organizația pe problematici europene, Paphos) și Portugalia (Asociația Insignare, Lisabona).
Scopul acestuia este acela de a facilita elevilor şi adulţilor dobândirea şi dezvoltarea de abilităţi şi competenţe antreprenoriale, pentru a transforma ideile lor de afaceri în acţiuni concrete şi a promova în continuare procesul de învăţare, cetăţenia activă şi dialogul intercultural.
Partenerii vor concepe un Model European de Formare bazat pe bleanded learning. Principalul indicator de rezultat al proiectului este platforma Massive Open Online Course (MOOC), bazată pe co-învăţare şi pe co-creație, platformă care va conţine activităţi și instrumente de învăţare şi autoevaluare.
Vor fi formați 60 de facilitatori din ţările participante pentru a sprijini şi orienta comunitatea celor ce vor învăța pe platforma MOOC.
150 de participanți din țările partenere în proiect și aproximativ 500 din întreaga lume vor fi recrutați pentru a participa la formarea pe platforma MOOC care va fi concepută în mai multe limbi (română, engleză, italiană, spaniolă, portugheză, greacă).
Având în vedere faptul că trebuie format un număr de 20 facilitatori români pentru administrarea comunității celor care vor învăța în limba română pe platforma MOOC, Casa Corpului Didactic Dolj, în calitate de partener și furnizor de formare continuă va introduce în Oferta de formare , semestrul II al acestui an şcolar, a cursului “Formarea facilitatorilor în cadrul proiectului EIBI(European Incubator for business ideas)” care se va derula până la sfârşitul acestui semestru.
Public - ţintă vizat : Cadre didactice din învăţământul preuniversitar cu atestat/certificat de formator în educația adulților și cu competențe antreprenoriale dobândite în urma absolvirii unui curs de specializare. Durata (număr total de ore de formare):24 ore
Competenţe vizate a fi formate/dezvoltate:
Mai multe detalii despre proiect pot fi aflate accesand site-ul dedicat aici.
„EDUCAȚIE NONFORMALĂ PRIN INTERMEDIUL PLATFORMELOR DE E-LEARNING PENTRU INCLUZIUNE ȘI DIVERSITATE”
octombrie 2018
În luna octombrie 2018 s-a desfășurat proiectul de parteneriat educational extracurricular „Educație nonformală prin intermediul platformelor de e-learning pentru incluziune și diversitate”. Parteneri ai Asociației Andrei au fost Liceul Matei Basarab și Școala Gimnazială Elena Farago, Craiova.
Proiectul a fost integrat în evenimentul internațional Code Week. Săptămâna UE a Programării (Code Week) promovează şi încurajează organizarea de evenimente care susţin importanța apropierii de domeniul programării.
Perioada evenimentului 6 – 21 octombrie 2018
Evenimentul a fost susținut de Comisia Europeană. Activitatea a fost întregistrată la următorul link: https://codeweek.eu/view/179912/the-future-of-programming.
Profesorii coordonatori ai elevilor au fost Grecu Daniela și Lorina Ancuța.
SĂPTĂMÂNA NAȚIONALA A VOLUNTARIATULUI
Craiova, Dolj
mai 2018
Bogdan Ileana
In perioada 14-20 mai 2018 s-a desfășurat la nivel național Săptămâna Naționala a Voluntariatului. Sloganul editiei 2018 a fost „Voluntariatul te tine in priza”
Ca in fiecare an, în ultimul timp ne mobilizam și realizam o serie de activitati specifice promovarii voluntariatului in randul tinerilor: INFO-volunatar, ECO-voluntar, EXPO-Voluntar, GIVE-voluntar. Activitățile au fost cuprinse în parteneriatul educațional extracurricular „VOLUNTARIATUL NE ADUCE ÎMPREUNĂ”.
Partenerii au fost de la urmatoarele institutii: Școala Gimnazială Elena Farago, Liceul Matei Basarab, Școala Gimnazială Al. Macedonski.
Profesori coordonatori:Lorina Ancuta, Nicoleta Sima, Sirbu Mihaela, Grecu Daniela, Mihaela Popa, Porneala Ramona, Negreanu Minodora, Ungureanu Cristina, Bleojiu Gratiana, și alții.
Imagini din cadrul activităților pot fi gasite aici.
PARTENERIAT EDUCATIONAL EXTRACURRICULAR „ EDUCAȚIA NONFORMALĂ ȘI PLATFORMELE DE E-LEARNING”
Craiova, Dolj
noiembrie 2017
Grecu Daniela
Proiectul educațional "Educația nonformală și platformele de elearning" a fost integrat în evenimentul național - Ziua Invatarii Nonformale (ZIN) ce s-a desfășurat în perioada 13 - 19 noiembrie 2017. Proiectul a fost înregistrat și pe pagina Agentiei Nationale (ANPCDEFP), la următorul link:
http://www.erasmusplus.ro/evenimente-det/vrs/IDev/1168
În respectiva perioadă, la inițiativa Asociației Andrei, s-au desfășurat în cadrul parteneriatului următoarele activități ce au avut ca scop promovarea învățării în context nonformal:
1. Info-Nonformal – informarea elevilor privind învățarea nonformală și a metodelor activ participative utilizate în cadrul acesteia
2. Act-Nonformal - activități activ participative și metode de învățare folosite în context nonformal:
- Realizare poster – învațare nonformală la fizică, metoda mozaicului
- Scenetă cu obiceiuri din Oltenia
- Crearea de conținut online folosind Kizoa, PowToon sau Prezi.
- Arta povestirii -Storytelling
- Photovoice - "Suntem toleranți, suntem mai buni!"
Parteneri ai proiectului au fost Liceul Matei Basarab Craiova și Școala Gimnazială Al. Macedonski și prin acest proiect ne-am propus să inițiem elevii în tainele învățării prin metode nonformale. Profesori coordonatori: Grecu Daniela, Popa Mihaela, Negreanu Minodora, Porneală Ramona, Dumitru Daciana și Neamțu Adina.
Imagini din cadrul activităților pot fi gasite aici sau aici sau aici.
ȘCOALA DE VARĂ "SMART SUMMER SCHOOL"
Craiova, Dolj
Grecu Daniela
iulie 2017
Asociația Andrei Craiova în parteneriat cu Școala Gimnazială "Sf. Dumitru" Craiova, Biserica Mântuleasa "Adormirea Maicii Domnului" Craiova și Asociația "18 Orizonturi - Școala Sf. Dumitru" a organizat prima edi'ie a Școalii de vară "Smart Summer School" pentru copii cu vârste între 7 și 10 ani, interesați de dezvoltarea personală.
Prin activitățile propuse am intenționat să încurajăm comunicarea, cooperarea, cunoașterea și creativitatea. Facilitatori au fost cadre didactice cu experiență de peste 10 ani ajutate de 4 voluntari entuziaști. Activitățile s-audesfășurat la Școala Gimnazială "Sf. Dumitru", în perioada 24 - 28 iulie 2017, în intervalul orar 9 -12.
Astfel, printre activitățile școlii de vară, copiii participanți au luat parte la jocuri de prezentare, cunoastere, cooperare, implicare, creativitate: Grupul numerelor, Mingea pe plaja, Pantomima – pasiuni, Copacul vietii, Ce imi place mai mult?, Prietenul meu secret, Ștafeta cu lingurile, Povestile prieteniei, Oamenii, hotii si politia, Geometria pe tăcute, Hopa, Inima zdrobita, Propozitii incomplete, Piatra albastră, Pilda talanţilor, Reteaua, Frunzele copacului, Atentie, Celulele, Jurnalul, Dragonul isi musca coada, Mega x si 0, Vulpea somnoroasa, Coșulețul cu flori, etc.
Imagini din cadrul activităților puteți vedea aici.
Concurs interjudețean interdisciplinar „Educație de calitate într-o Europă unită”
Ediția a III-a (27 - 31 martie 2017)
Grecu Daniela
martie 2017
Liceul „Matei Basarab” Craiova a organizat Concursul Interjudeţean Interdisciplinar „Educație de calitate într-o Europă unită” ediția a III-a în perioada 27 - 31 martie 2017. Concursul a fost inclus în Calendarul Activităților Educative Regionale și Interjudețene 2017, fără finanțare M.E.N., poziția 1640, aprobat cu nr. 26404/ 16.02.2017.
Secțiunile concursului au fost: creație stiințifică și artistică- afișe A4 (format fizic) și creație digitală- prezentări PPT (format electronic).
Parteneri implicaţi în proiect alături de Liceul "Matei Basarab":
- ISJ Dolj: promovare, monitorizare si evaluare
- Colegiul Național “Carol I” - mediatizare proiect, diseminare proiect
- Asociația Andrei – mediatizare proiect, diseminare proiect
rezultate_-_conc_interjud_2017.pdfDownload File
Săptămâna Națională a Voluntariatului - ediția a XVI-a
Craiova, Dolj
mai 2017
Grecu Daniela
În perioada 15 - 21 mai 2017, s-a desfășurat Săptămâna Naționala a Voluntariatului #16 (SNV), eveniment sărbătorit în întreaga țară de organizații și instituții publice. SNV este un eveniment anual inițiat și coordonat de Pro Vobis – Centrul Național de Resurse pentru Voluntariat. SNV a reunit peste 200 de evenimente diverse,în peste 50 de localități mai mari sau mai mici din țară. Printre aceste evenimente s-au numărat și cele initiate de asociația noastră în colaborare cu LICEUL “MATEI BASARAB” CRAIOVA și ȘCOALA GIMNAZIALĂ “AL. MACEDONSKI” CRAIOVA, reunite în cadrul unui parteneriat educațional extracurricular cu titlul „VOLUNTARIATUL NE ADUCE ÎMPREUNĂ”.
In urma colaborării cu Pro Vobis - Centrul National de Resurse pentru Voluntariat în cadrul Săptămânii Naționale a Voluntariatului, editia a 16-a, din perioada 15-21 mai 2017 am primit certificatul de apreciere de alături.
Printre coordonatorii și colaboratorii noștri din instituțiile mai sus numite, amintim: Negreanu Minodora, Dumitru Daciana, Porneala Ramona, Neamțu Adina, Nicoli Carmen, Cremene Cerasela, Sugman Andrada, Viezureanu Mihaela, Gașpar Angela-Claudia, Catrinoiu Veronica, Ionescu Mirela, Toma Mirela, Țîru Camelia, Popa Persida, Basturea Alexandrina, Mihaiescu Cornelia, Sdreala Mirela, Cioc Ramona.
Imagini din cadrul activitatilor puteti vedea aici.
METODE COMPLEMENTARE DE EVALUARE
Craiova, Dolj
februarie - iunie, 2017
Iancu Mihaela
Evaluarea rezultatelor muncii şcolare evidenţiază valoarea, nivelul, performanţele şi eficienţa eforturilor depuse de toţi factorii educaţionali şi randamentul muncii de învăţare. Reprezentând o activitate de mare complexitate, evaluarea subsumează, în fapt, două demersuri, după cum urmează:
- mai întâi, o activitate de măsurare care trebuie să fie foarte riguroasă şi foarte precisă;
- în al doilea rând, o activitate de apreciere care trebuie să acorde semnificaţiile curente vis -a - vis de informaţiile recoltate prin intermediul primului demers.
Metode complementare de evaluare
Avantaje:
- Pot fi utilizate atât pentru evaluarea procesului, cât şi a produselor realizate de elevi.
- Surprind obiectivări comportamentale ale domeniilor: cognitiv, afectiv şi psihomotor
- Oferă posibilitatea elevului de a aplica în mod creativ cunoştinţele şi deprinderile însuşite, în situaţii noi şi variate
- Reduc gradul de tensiune emoţională, în comparaţie cu metodele tradiţionale.
- Sunt mari consumatoare de timp
- Unele metode nu au o cotă ridicată de obiectivitate, cu repercusiuni asupra fidelităţii evaluării
Astfel, pe parcursul semestrului al II-lea al acestui an şcolar se vor propune teme de referat, se vor aborda probleme tip cu modele de rezolvare pentru discipline reale sau chiar iniţia proiecte cu termen mai lung de desfăşurare, etapizat pe activităţi concrete ce să se finalizeze în acest semestru, pentru a se putea face notarea. In acest parteneriat va participa şi un colegiu de prestigiu din judeţul Dolj pentru a se realiza un contact între elevii care provin din zone defavorizate sau din familii care nu fac eforturi suficiente pentru a-i susţine şi elevii care beneficiază din plin de această susţinere.
Pentru a facilita acestă „întâlnire virtuală” se vor crea spaţii comune în cloud, cu accesibilitate largă pentru vizualizare dar limitare de administrare/postare pe tematici de lucru anunţate si care vor fi propuse elevilor acestor unităţi de învăţământ. Cadrele didactice care şi-au propus această activitate complexă consideră că stimularea competiţiei, posibilitatea de împărtăşire de bune practici şi experienţe, chiar simpla interacţiune –chiar dacă se va realiza în mod virtual, vor conduce la atragerea elevilor cu potenţial de abandon spre şcoală şi studiu. Tematicile propuse se vor derula pe grupe de lucru iar profesorii vor susţie acest proces exersând astfel componenta de facilitator al învăţării care prin funcţia ei partenerială poate descătuşa potenţialităţi latente ale elevilor. Exemple concrete de activităţi, print screen-uri ale unor rezultate/finalităţi pentru instrumente de evaluare propuse elevilor vor fi deasemene postate pe site ul asociaţiei cât şi o evaluare mid term la sfarşitul sem II al acestui an şcolar. Dacă acestă iniţiativă, aşa cum sperăm de altfel, se va dovedi benefică poate constitui o sursă de inspiraţie pentru alte cadre didactice care pot folosi în următorul an şcolar aceeaşi abordare sau îi pot adăuga alte componente atractive ce vor conduce la o reală egalitate de şanse în rândul elevilor atunci când „ferestrele clasei de elevi” vor fi larg deschise spre utilizarea web2.0. si implicit a oricărei surse deschise cu potenţial formativ foarte bun.
„EUROPEAN INCUBATOR FOR BUSINESS IDEAS” (EIBI)
Craiova, Dolj
februarie 2017
Iancu Mihaela
Asociația Edunet în calitate de coordonator şi Casa Corpului Didactic Dolj -partener, implementează, în perioada 01 noiembrie 2015 – 31 octombrie 2017 proiectul „EUROPEAN INCUBATOR FOR BUSINESS IDEAS” (EIBI), ID: 2015-1-RO01-KA202-015150, acțiunea cheie 2 ”COOPERARE PENTRU INOVARE ȘI SCHIMB DE BUNE PRACTICI”, tipul acțiunii PARTENERIAT STRATEGIC, din cadrul Programului Erasmus+. Proiectul beneficiază şi de expertiza altor 6 parteneri din Italia (Universitatea LUMSA, Roma), Spania (Fundația Dedalo, Tudela), Anglia (Asociația Merseyside Expanding Horisons, Liverpool), Cipru (Camera de Comerț, Paphos și Organizația pe problematici europene, Paphos) și Portugalia (Asociația Insignare, Lisabona).
Scopul acestuia este acela de a facilita elevilor şi adulţilor dobândirea şi dezvoltarea de abilităţi şi competenţe antreprenoriale, pentru a transforma ideile lor de afaceri în acţiuni concrete şi a promova în continuare procesul de învăţare, cetăţenia activă şi dialogul intercultural.
Partenerii vor concepe un Model European de Formare bazat pe bleanded learning. Principalul indicator de rezultat al proiectului este platforma Massive Open Online Course (MOOC), bazată pe co-învăţare şi pe co-creație, platformă care va conţine activităţi și instrumente de învăţare şi autoevaluare.
Vor fi formați 60 de facilitatori din ţările participante pentru a sprijini şi orienta comunitatea celor ce vor învăța pe platforma MOOC.
150 de participanți din țările partenere în proiect și aproximativ 500 din întreaga lume vor fi recrutați pentru a participa la formarea pe platforma MOOC care va fi concepută în mai multe limbi (română, engleză, italiană, spaniolă, portugheză, greacă).
Având în vedere faptul că trebuie format un număr de 20 facilitatori români pentru administrarea comunității celor care vor învăța în limba română pe platforma MOOC, Casa Corpului Didactic Dolj, în calitate de partener și furnizor de formare continuă va introduce în Oferta de formare , semestrul II al acestui an şcolar, a cursului “Formarea facilitatorilor în cadrul proiectului EIBI(European Incubator for business ideas)” care se va derula până la sfârşitul acestui semestru.
Public - ţintă vizat : Cadre didactice din învăţământul preuniversitar cu atestat/certificat de formator în educația adulților și cu competențe antreprenoriale dobândite în urma absolvirii unui curs de specializare. Durata (număr total de ore de formare):24 ore
Competenţe vizate a fi formate/dezvoltate:
- Familiarizarea facilitatorilor cu proiectul, scopul, obiectivele și activitățile;
- Operarea zonelor din platforma on line ce conţin topice specifice și cunoaşterea structurii platformei online(MOOC);
- Capacitatea de a comunica constructiv pe diferite topice despre antreprenoriat;
- Capacitatea de a monitoriza comportamentul participanților la instruirea online;
- Capacitatea de a exercita rolul de facilitator al învățării online.
Mai multe detalii despre proiect pot fi aflate accesand site-ul dedicat aici.

PARTENERIAT EDUCATIONAL EXTRACURRICULAR „ ACTIVITĂȚI NONFORMALE PE PLATFORME DE E-LEARNING”
Craiova, Dolj
octombrie 2016
Bogdan Alina
În perioada 21- 22 octombrie 2016 s-a desfășurat “Ziua educației nonformale”. Asociația Andrei a desfășurat în cadrul parteneriatului educațional extracurricular „ ACTIVITĂȚI NONFORMALE PE PLATFORME DE E-LEARNING” următoarele activități cu scopul promovării învățării în context nonformal:
Evenimentul poate fi găsit și aici.
Imagini din cadrul activităților pot fi gasite aici.
Craiova, Dolj
octombrie 2016
Bogdan Alina
În perioada 21- 22 octombrie 2016 s-a desfășurat “Ziua educației nonformale”. Asociația Andrei a desfășurat în cadrul parteneriatului educațional extracurricular „ ACTIVITĂȚI NONFORMALE PE PLATFORME DE E-LEARNING” următoarele activități cu scopul promovării învățării în context nonformal:
- “INFO-nonformal” - Prezentare generală privind educația nonformală
- “ACT-nonformal” - Punerea în practică a unei metode nonformale: Watch and Match, Storytelling, Teatru – improvizație, Dezbatere
Evenimentul poate fi găsit și aici.
Imagini din cadrul activităților pot fi gasite aici.
Săptămâna Națională a Voluntariatului - ediția a XV-a
Craiova, Dolj
mai 2016
Buculea Adrian
Săptămâna Națională a Voluntariatului, aflată la a XV-a ediție, s-a desfășurat în perioada 9 - 15 mai 2016.
Asociația Andrei, în cadrul parteneriatului educațional "Voluntari pentru comunitate", încheiat cu 2 instituții de învățământ din Craiova (Liceul “Matei Basarab” Craiova și Școala Gimnazială “Al. Macedonski” Craiova ) a coordonat desfășurarea activităților Info-Voluntar și Give-Voluntar.
În cadrul activității Info-Voluntar, elevii de la Școala Gimnazială Al. Macedonski din Craiova au realizat desene A3 / A4 pe tema voluntariatului și a protecției mediului pe care le au expus în holul școlii. Elevii de la Liceul Matei Basarab Craiova au realizat în laboratorul de informatică afișe digitale și prezentări ppt cu informații privind termenul de voluntariat și cu exemple concrete de activități realizate de voluntari.
În cadrul activității Give-Voluntar, elevii Liceului Matei Basarab alături de cadrele didactice au realizat o colectă de haine, încălțăminte și jucării pe care le-au donat familiilor nevoiașe aparținând Bisericii “Sf. Ioan Botezatorul”, Parohia Cernele 2. Elevii Școlii Gimnaziale Al. Macedonski au donat și au plantat flori şi pomi pe spaţiul verde din incinta unităţii de învăţământ şi au ecologizat curtea interioară.
Mulțumim profesorilor implicați în coordonarea locală a activităților: Cremene Cerasela, Oprescu Minodora, Grecu Daniela, Dumitru Daciana, Porneală Ramona, etc.
Mai multe imagini din cadrul desfășurării activității puteți regăsi în secțiunea Photo Gallery a website-ului.
Apariții în presa locală:
http://www.cvlpress.ro/13.05.2016/primul-an-de-voluntariat-la-alexandru-macedonski/
http://www.gds.ro/Local/Dolj/2016-05-11/craiova-elevii-au-facut-o-noua-gradina-curtea-scolii-gimnaziale-alexandru-macedonski/
Craiova, Dolj
mai 2016
Buculea Adrian
Săptămâna Națională a Voluntariatului, aflată la a XV-a ediție, s-a desfășurat în perioada 9 - 15 mai 2016.
Asociația Andrei, în cadrul parteneriatului educațional "Voluntari pentru comunitate", încheiat cu 2 instituții de învățământ din Craiova (Liceul “Matei Basarab” Craiova și Școala Gimnazială “Al. Macedonski” Craiova ) a coordonat desfășurarea activităților Info-Voluntar și Give-Voluntar.
În cadrul activității Info-Voluntar, elevii de la Școala Gimnazială Al. Macedonski din Craiova au realizat desene A3 / A4 pe tema voluntariatului și a protecției mediului pe care le au expus în holul școlii. Elevii de la Liceul Matei Basarab Craiova au realizat în laboratorul de informatică afișe digitale și prezentări ppt cu informații privind termenul de voluntariat și cu exemple concrete de activități realizate de voluntari.
În cadrul activității Give-Voluntar, elevii Liceului Matei Basarab alături de cadrele didactice au realizat o colectă de haine, încălțăminte și jucării pe care le-au donat familiilor nevoiașe aparținând Bisericii “Sf. Ioan Botezatorul”, Parohia Cernele 2. Elevii Școlii Gimnaziale Al. Macedonski au donat și au plantat flori şi pomi pe spaţiul verde din incinta unităţii de învăţământ şi au ecologizat curtea interioară.
Mulțumim profesorilor implicați în coordonarea locală a activităților: Cremene Cerasela, Oprescu Minodora, Grecu Daniela, Dumitru Daciana, Porneală Ramona, etc.
Mai multe imagini din cadrul desfășurării activității puteți regăsi în secțiunea Photo Gallery a website-ului.
Apariții în presa locală:
http://www.cvlpress.ro/13.05.2016/primul-an-de-voluntariat-la-alexandru-macedonski/
http://www.gds.ro/Local/Dolj/2016-05-11/craiova-elevii-au-facut-o-noua-gradina-curtea-scolii-gimnaziale-alexandru-macedonski/
CONCURS JUDETEAN "EDUCATIE DE CALITATE INTR-O EUROPA UNITA", Editia a II-a
Craiova, Dolj
aprilie 2016
Grecu Daniela
Concursul judeţean cu tema “Educație de calitate într-o Europă unită”, aflat la ediția a II-a, a fost organizat în data de 25 martie 2016 de către Liceul “Matei Basarab” din Craiova în parteneriat cu Asociația Andrei. Activitatea a fost girată şi susţinută de I.S.J. Dolj.
Activitatea educativă a fost mediatizată în mediile sociale online (www.didactic.ro, http://iteach.ro/). Evenimentul a fost inclus în Calendarul Activităţilor Educative Dolj 2016, poziția 28, domeniul cultural-artistic: culturi și civilizații, aprobat cu nr. 479/28.01.2016.
Craiova, Dolj
aprilie 2016
Grecu Daniela
Concursul judeţean cu tema “Educație de calitate într-o Europă unită”, aflat la ediția a II-a, a fost organizat în data de 25 martie 2016 de către Liceul “Matei Basarab” din Craiova în parteneriat cu Asociația Andrei. Activitatea a fost girată şi susţinută de I.S.J. Dolj.
Activitatea educativă a fost mediatizată în mediile sociale online (www.didactic.ro, http://iteach.ro/). Evenimentul a fost inclus în Calendarul Activităţilor Educative Dolj 2016, poziția 28, domeniul cultural-artistic: culturi și civilizații, aprobat cu nr. 479/28.01.2016.
Curs de formare “EDUCAȚIA NONFORMALĂ ȘI PROIECTELE DE VOLUNTARIAT PENTRU MEDIU”
20 - 21 februarie 2016
În perioada 20 - 21 fabruarie 2016, la sediul Asociației Andrei s-a desfășrat cursul de formare “EDUCAȚIA NONFORMALĂ ȘI PROIECTELE DE VOLUNTARIAT PENTRU MEDIU”.
Acesta a fost susținut de către dna Grecu Daniela și dnul Buculea Adrian, membri ai Asociației Andrei.
Cursul este rezultat al participării membrilor săi la proiectul de mobilitate in domeniul tineretului KA105 "Non Formal Environmental Education (2014-3-CY02-KA105-000332) organizat de Cultural Organisation “NOSTOS” Pissouriou, Limassol, Cyprus (iulie 2015)
Mai multe detalii despre cursul din Cipru, puteți gasi aici:
https://nofee.webnode.com/erasmus-plus-training/impact-dissemination-of-project-results/dissemination/
https://nofee.webnode.com/erasmus-plus-training/organizations/romania/
https://nofee.webnode.com/
Printre temele abordate la cursul de formare, amintim:
- educația nonformală, învăţarea în contexte nonformale
- Erasmus+ și proiectele de mobilitate în domeniul tineretului
- amprenta de carbon și implicațiile sale pe termen lung
- energia verde și antreprenoriatul
- schimbarile climatice - mit sau realitate
20 - 21 februarie 2016
În perioada 20 - 21 fabruarie 2016, la sediul Asociației Andrei s-a desfășrat cursul de formare “EDUCAȚIA NONFORMALĂ ȘI PROIECTELE DE VOLUNTARIAT PENTRU MEDIU”.
Acesta a fost susținut de către dna Grecu Daniela și dnul Buculea Adrian, membri ai Asociației Andrei.
Cursul este rezultat al participării membrilor săi la proiectul de mobilitate in domeniul tineretului KA105 "Non Formal Environmental Education (2014-3-CY02-KA105-000332) organizat de Cultural Organisation “NOSTOS” Pissouriou, Limassol, Cyprus (iulie 2015)
Mai multe detalii despre cursul din Cipru, puteți gasi aici:
https://nofee.webnode.com/erasmus-plus-training/impact-dissemination-of-project-results/dissemination/
https://nofee.webnode.com/erasmus-plus-training/organizations/romania/
https://nofee.webnode.com/
Printre temele abordate la cursul de formare, amintim:
- educația nonformală, învăţarea în contexte nonformale
- Erasmus+ și proiectele de mobilitate în domeniul tineretului
- amprenta de carbon și implicațiile sale pe termen lung
- energia verde și antreprenoriatul
- schimbarile climatice - mit sau realitate
Documente utile activităților de voluntariat
|
Pe site-ul Federației VOLUM – Federația Organizațiilor care Sprijină Dezvoltarea Voluntariatului în România (http://federatiavolum.ro/resurse/) se găsesc la dispoziția doritorilor o serie de documente model, cu aplicabilitate obligatorie potrivit noii legi a voluntariatului (Legea 78/2014) în România:
|